Travel Chic - and Comfortable

Democratic Coffee (and The Best Croissant in Copenhagen)

democratic coffee

Democratic Coffee is where you’ll find me once or twice a week when I’m not traveling. It’s my favorite workspace and coffeeshop in Copenhagen. I usually come here quite early in the morning – before the library-visitors (Democratic Coffee is connected to the public library, which is quite convenient). When I arrive I smell the croissants being prepared, and often there’s this old man playing the piano for half an hour around 8am. The perfect beginning to the day, I’m tellin’ ya!

Democratic Coffee serve really good coffee. The baristas are super dedicated to their craft, and it doesn’t matter if I order filter or lattes: I’m always beyond pleased! Now, the croissants… Oh me, oh my. If you follow me on Instagram you’ll know how I feel about the almond croissant, but if you don’t, let me just tell you (and bare in mind that I have lived in Paris – aka. the city of croissants): the almond croissant at Democratic Coffee is the best croissant you’ll find in Copenhagen. It is so ridiculously delicious that I don’t even care how unflattering it might look when I eat it (yes, it is rather difficult to eat in any kind of elegant manner).

Democratic Coffee

Krystalgade 15, Copenhagen

Danish: Democratic Coffee er et af mine stamsteder i København. Her vil du kunne finde mig 1-2 gange om ugen når jeg altså ikke lige er ude at rejse. Jeg plejer at komme først på morgenen når de åbner – før biblioteksgæsterne (Democratic Coffee ligger på Hovedbiblioteket, hvilket er ret belejligt). Det er her, man kan dufte når croissanterne er i ovnen, og ofte sætter en ældre mand sig til at spille klaver i en halv times tid omkring kl. 8. Simpelthen den perfekte start på dagen, hvis du spørger mig! Democratic Coffee serverer seriøst god kaffe. Baristaerne ved hvad de laver, og uanset om jeg har en filter-dag eller en latte-dag, bliver jeg aldrig skuffet…

Nu til croissanterne… Hvis du følger mig på Instagram ved du allerede, hvor stor min kærlighed er til Democratics mandelcroissanter, men hvis ikke, så lad mig blot fortælle dig (og husk at jeg har boet i Paris – aka. croissant-byen over alle): Democratic Coffee laver vitterligt den bedste croissant i København. Den smager så latterligt godt at jeg er fuldstændig ligeglad med hvor ucharmerende jeg ser ud når jeg spiser den (ja, den er sådan lidt akavet at have med at gøre, men tro mig, den er det værd!)

democratic coffeedemocratic coffee

Find more coffee recommendations and reviews here,
and stay tuned for more travel-, coffee- or food-related tips and discoveries:
Bloglovin’ | Facebook | Instagram

monica

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Travel Chic - and Comfortable