Sonny: Coffee and French Vibes in Copenhagen

My First Coffee: Introduction

coffee monica steffensen

I was recently in Paris working on a major piece about specialty coffee in the french capital. When it comes to specialty coffee – something I’m quite passionate about, as you’ll know if you’ve read my blog, followed my Instagram or simply know me – Paris holds a special place in my heart. Why? Because Paris was where I first started to actually like coffee. A friend of mine took me to La Caféothèque and told me that this was where I would have the best cup of coffee in my life.

At that point I had only ever enjoyed the cappuccino coming out of a machine at my school, and the only reason I liked it was because of its chocolaty and sweet taste. I’d hardly call that coffee. Never the less, as I wasn’t a coffee-drinker at the time I wasn’t particularly excited about her high praises of La Caféothèque. However, that visit completely changed my relationship with coffee. I’ve been drinking it ever since, and written several guides and features on the subject. In fact, my first ever travel piece was about coffeeshops in Paris. So my visit at La Caféothèque wasn’t just the beginning of my love affair with coffee; it was the beginning of my freelance career.

Now, a couple of weeks ago I prepared my dad (who drinks only instant coffee) a cup of coffee using my AeroPress, and I got to see his face literally light up when he first tasted good coffee: “It’s like tea! There’s so much flavour! I have to get myself one of those (an AeroPress)”. I’ve treasured that moment because my dad (like most older men, right?) can be preeeetty hard to impress. But he was definitely surprised by how coffee could taste – and he’s only tasted my coffee so far, so I’m quite excited to take him to a proper coffeeshop and have a barista make him a cup!

Never the less, seeing my dad’s face when he first tasted good, well-prepared, freshly ground coffee for the first time, and remembering the turning point of my relationship with coffee, I got an idea… I want to do a series of posts on the blog where I talk to different people about their first cup of coffee; who they were with, what they were doing, and what their coffee preferences as well as rituals have been like since.

Consider this – about my Paris coffee revelation – the first in this series, and stay tuned for more! 😉

Ah yes, and look to the bottom of this post where I’ve added a photo of me (taken by my friend) taking photos of my coffee at La Caféothèque – I do believe this might have been that first visit!

Catch up with ya later!


Dansk: Jeg var for nyligt i Paris for at skrive en større artikel om specialkaffe i den franske hovedstad. Når det kommer til specialkaffe – noget, som de, der kender mig, har læst min blog og/eller fulgt min Instagram, ved – har Paris en helt særlig plads i mit hjerte. Hvorfor? Fordi det var i Paris jeg først rigtigt begyndte at drikke og kunne lide kaffe. En veninde tog mig med på La Caféothèque og sagde til mig at jeg her ville få mit livs bedste kop kaffe.

På det tidspunkt var den eneste kop kaffe, jeg havde nydt, den cappuccino, man kunne få fra maskinen på min skole, og det var fordi den var sød og smagte af chokolade. Det vil jeg ikke kalde kaffe. I hvert fald var jeg på ingen måde kaffe-drikker på tidspunktet, og derfor begejstrede det mig ikke som sådan at min veninde talte så godt om La Caféothèque. Lige præcis det kaffebar-besøg skulle dog vise sig at vende op og ned på mit forhold til kaffe – jeg har nemlig drukket den sorte væske lige siden, og skrevet en lang række guides og artikler om emnet. Faktisk handlede min første rejseartikel om kaffebarer i Paris!

For et par uger siden fik jeg så fornøjelsen af at servere min far (der normalt kun drikker instant kaffe) en kop AeroPress kaffe, og jeg så hans ansigt lyse op: “Det smager sgu næsten som te! Der er jo så meget smag! Sådan en må jeg have mig (en AeroPress)”. Jeg har holdt fast i det øjeblik lige siden fordi min far (som så mange ældre mænd, am’i’right?) kan være ret svære at imponere. Men han var helt klart begejstret over at kaffe kunne smage sådan. Nu glæder jeg mig til at tage ham med på kaffebar så han kan få en rigtig god kop kaffe tilberedt af en barista!

At være vidne til min fars ansigtsudtryk og begejstring da han første gang smagte god, veltilberedt kaffe brygget på friskristede bønner, og mindet om vendepunktet i mit forhold til kaffe fik gav mig en idé: jeg vil lave en serie af indlæg her på bloggen, hvor jeg taler med forskellige mennesker om deres første kop kaffe; hvor de var og med hvem, og om hvordan deres kaffe-preferencer og -ritualer ser ud i dag!

Betragt dette indlæg – om mit Pariser kaffe åbenbaring – som første indlæg i denne serie, og følg med for flere sjove kaffeberetninger! 😉 

Når ja, og så har jeg fundet det her billede af mig, der tager billeder af min kaffe på La Caféothèque (taget af min veninde) og jeg tror faktisk at det her var det famøse kaffebesøg! 😀 

la-cafeotheque-coffee

Stay tuned for more travel-, coffee- or food-related tips and discoveries:
Bloglovin’ | Facebook | Instagram

monica

 

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sonny: Coffee and French Vibes in Copenhagen